Opettajan ilmaiset kuvankäsittelyohjelmat


Usein tarvittaisiin kuvankäsittelyohjelmaa, joka olisi helposti saatavissa kaikkien käyttöön ja se olisi edullinen (lue: ilmainen). Tällaisiakin työkaluja löytyy useita alla lyhyesti esiteltynä muutama.

 Sumopaint
Onko Paint liian suppea tai onko käytössäsi jokin muu kuin Windows-laite? Nopeaan, sujuvaan ja helppoon peruspiirtämiseen hyvä työkalu on Sumopaint .Ohjelma on ilmainen, sitä voi käyttää verkkopohjaisesti tai lataamalla ja asentamalla ohjelma tietokoneelle. Rekisteröitymällä ja asentamalla saa lisäominaisuuksia, mutta verkkosovelluskin on hyvinkin monipuolisempi kuin Windowsin Paint ja antaa tallentaa taidonnäytteet useammassa tiedostomuodossa.

GIMP
Loppuvatko Paintista ja Sumopaintista ominaisuudet tai haluatko käsitellä kuviasi ammattitasoisesti? Tällöin ratkaisu on GIMP. GIMP on erinomainen kuvankäsittelyohjelma, jossa ominaisuudet eivät lopu aivan heti kesken, tällä työkalulla pystyy tekemään kuvankäsittelyä vaikka työkseen. GIMP:n vahvuus on samalla sen heikkous: Monipuoliset ominaisuudet tekevät ohjelmasta aika monimutkaisen, eikä hieman normaalista poikkeava käyttöliittymä helpota asiaa. Jos kuitenkin haluat tehdä oikeaa kuvankäsittelyä, etkä halua maksaa kuvankäsittelyohjelmasta satoja tai jopa tuhansia euroja, on GIMP erinomainen vaihtoehto - pienen opettelun jälkeen työ sujuu varmasti. GIMP täytyy asentaa työasemalle, mutta siitä on olemassa "portable-versio", jonka voi kuljettaa mukanaan vaikkapa muistitikulla ja jota voi siten käyttää kaikissa tietokoneissa, joilla työskentelet. Tästä kerrottiin aiemmassa blogijulkaisussa.

Sketchup
Haluatko piirtää kolmiulotteisesti? Onko tarvetta suunnitella esineitä tai opetella teknistä piirtämistä vaikkapa käsityötunneilla? Onko koulullanne peräti 3D-tulostin? Jos vastasit kyllä, tarvitset Sketchup-ohjelman.  Sketchup on koulukäyttäjälleen ilmainen, mutta ohjelman lataajan täytyy rekisteröityä. Sketchupista on muutama eri versio, koulukäyttöön sopivin lienee Sketchup Make, joka on Pro-versiota hieman karsitumpi ja pelkistetympi työkalu. Valitse rekisteröityessä "Educational use"-vaihtoehto.

Psykopaint
Minäkö taidemaalari? Kuvaamataitoko tylsää? Kyllä ja ehei! Hurjasta nimestään huolimatta Psykopaint tarjoaa nopeita elämyksiä ja tekee jokaisesta tietokoneen ja mobiililaitteen käyttäjästä Rembrantin! Ohjelman avulla voi luoda olemassaolevista valokuvista öljyvärimaalauksia, pastellitöitä ym. ja vieläpä haluamansa taitelijan tyylillä. Hauskaa, nopeaa ja innostavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoimaan pääset liittymällä tämän blogin jäseneksi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.