Tilasuunnittelua ja 3D-piirtämistä - nyt on pianon siirtäminen helppoa!

Tilasuunnittelua - nyt on pianon siirtäminen helppoa!

Tilasuunnittelu on hauska ja motivoiva keino kehittää avaruudellista ajattelua, hahmottamista, ja estetiikkaa. Mutta sen avulla päästään käsiin myös geometriaan, pohjapiirroksiin, 3D-piirtämiseen ja suunnitteluun sekä karttoihin. Kuvaamataitoa, matematiikkaa, käsitöitä... Voiko tietokoneen käyttö olla perusteltua liikunnan opetuksessa? Kyllä voi: Jospa suunnistuksen ja kartan lukemisen opettelu aloitettaisiinkin kartan piirtämisellä omasta huoneesta tai omasta koulusta - auttaa oivaltamaan mistä kartassa on kyse.

Roomstyler
Tämä on varmasti helpoin ohjelma aloittaa. Käyttöliittymä verkkopohjainen ja pitkälti itsensä selittävä ja ne joille peruspiirto-ohjelmat ovat tuttuja pääsevät alkuun heti. Aluksi valitaan huoneen pohjakuva. Tämän jälkeen sijoitetaan ovet ja ikkunat seinille, valitaan pintamateriaalit ja sitten alkaa hauskin osuus: huonekalujen ja esineiden sijoittaminen. Lopuksi kuvan voi tulostaa. Kirjautumalla voi ottaa 3D-kuvan huoneesta. Vaihtoehtoinen sovellus voisi olla vähän vaativampi Roomsketcher,  joka tarjoaa hieman monipuolisempaa työkalupakkia.


Autodesk Homestyler
Homestyler tarjoaa harrastelijasisustajalle houkuttelevan lisän edellisiin ohjelmiin verrattuna: Tänne voit siirtää omat pohjakuvasi pohjaksi ja piirtää niiden päälle. Tällöin mallinnus ja mittasuhteet osuvat varmasti oikein. Homestyler on myöskin verkkopohjainen.


Sketchup
Esineiden, kappaleiden ja erilaisten laitteiden suunnitteluun käytetty Sketchup soveltuu hienosti myös kotiarkkitehdille. Sketchupilla onnistuu suhteellisen helposti ja nopeahkolla perehtymisellä kokonaisten rakennusten suunnittelu. 3D-suunnitteluohjelma tarjoaa haastavuutensa vastineeksi lähes ammattitason työkalut ilmaiseksi. Sketchupilla on piirtämisen jälkeen todella helppo tulostaa/tallentaa julkisivu ja leikkauskuvat rakenteesta. Sketchup tuottaa 3D-tulostimelle kelpaavaa materiaalia, joten tulostinlaitteiden yleistyessä tällä on hyvä käynnistää työskentely. Sketchup on koulukäytössä ilmainen, mutta vaatii ohjelman asentamisen. Vaihtoehto Sketchupille on verkkopohjainen ja hieman yksinkertaisempi Tinkercad.

Alla harrastelijaopen Sketchupilla piirtämiä kuvia rakennuskuvia pihasaunasta, nämä kelpasivat rakennuslupaan ja saunakin seisoo jo paikoillaan.3D-ohjelmassa kappaletta voi pyörittää vapaasti.


Leikkaus- ja julkisivukuvat voidaan tulostaa helposti.


Kappaleen mitoitus vidaan tehdä yksinkertaisella viivaintyökalulla.
Tasoja ja kappaleen osia voidaan piilottaa ja pintoihin voidaan lisätä värejä ja tekstuureita.
Kaikissa suunnitteluohjelmissa on kirjasto erilaisia valmiita pintamateriaaleja, esineitä, huonekaluja ja jopa ihmisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoimaan pääset liittymällä tämän blogin jäseneksi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.